~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΧΤΙΖΟΥΜΕ το 2ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΜΑΚΡΗΣ - Ημερίδα - 3 Απριλίου 2016 , Κυριακή 10.30-13.30 μ.μ.

Ζώ Ανατολικής Αττικής
Ημερίδα - 3 Απριλίου 2016 , Κυριακή 10.30-13.30 μ.μ. 
ΧΤΙΖΟΥΜΕ το 2ο ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΜΑΚΡΗΣ 

Ιστορικό
Στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα – ενότητα Νέας Μάκρης, μια από τις λίγες ραγδαία αναπτυσσόμενες σε πληθυσμό περιοχές της Αττικής, λειτουργεί ΜΟΝΟ ένα Λύκειο. Η ανάγκη ίδρυσης δεύτερου Λυκείου είχε διαπιστωθεί πριν από 8 χρόνια, όταν δημοσιεύτηκε ΦΕΚ απόφασης του Υπ. Παιδείας για την ίδρυση του 2ου Λυκείου Νέας Μακρης .Το Λύκειο δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Μέχρι σήμερα, το μοναδικό Λύκειο της περιοχής με χωρητικότητα 225 θέσεων δέχεται αναγκαστικά όλους τους αποφοίτους των Γυμνασίων. 
Υφιστάμενη κατάσταση και οι προοπτικές της
Σήμερα η κατάσταση έχει γίνει τραγικά ασφυκτική και η κατασκευή νέου Λυκείου - επιτακτική ανάγκη. Όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου σε εμβέλεια 10 χιλιομέτρων, από Ν.Βουτσά μέχρι Ερυθρό εγγράφονται στο 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης. Στο τρέχον σχολικό έτος, 430 έφηβοι μαθητές και 43 διδάσκοντες “πακετάρονται” σε 18 τμήματα με προσθήκη προβληματικών αιθουσών προκάτ, χωρίς ανάλογη αίθουσα εκδηλώσεων, επαρκή αριθμό τουαλετών, χώρο προαυλισμού και βοηθητικούς χώρους. Παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών , είναι ήδη ορατή η υποβάθμιση του σχολικού προγράμματος και η απώλεια του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού αποτελέσματος. Οι εντάσεις και συγκρούσεις λόγω της υπερ-συγκέντρωσης γίνονται όλο και πιο συχνές και σοβαρές.
Φέτος στις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού στην περιοχή μας ( Δ', Ε', ΣΤ' τάξη) φοιτούν συνολικά 150 +159 + 161+ 61= 531 παιδιά . Αυτά τα 531 παιδιά , σε 6 ακριβώς χρόνια θα αποτελούν την Α', Β', Γ' τάξη αντίστοιχα στο μοναδικό Λύκειο της περιοχής. Αν τότε δεν έχει κατασκευαστεί το νέο 2ο Λύκειο είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί να δεχτεί εγγραφές τουλάχιστον για 200 από αυτά, κυρίως εκείνων, που σήμερα είναι στην Δ' Δημοτικού. Και τα 6 έτη είναι τα ελάχιστα, που απαιτούνται για μελέτες , ανάθεση, κατασκευή.
Η αυξητική πορεία των αριθμών υποδεικνύεται από τους αριθμούς των Νηπιαγωγείων της Δημοτικής Ενότητας, που τον Σεπτέμβρη θα εγγράψουν 198 μαθητές στην Α'Δημοτικού. Αυτές θα είναι οι ετήσιες εγγραφές της Α' Λυκείου σε ακριβώς 10 χρόνια....
Η λύση
Όλοι ανεξαιρέτως οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής με περισσότερα από 15.000 μέλη έχουν ενεργοποιηθεί για το ζήτημα. Εστιάζουμε στην δρομολόγηση της λύσης και πρόληψη της . Αφήνουμε σε άλλους την απόδοση ευθυνών. Απαιτούμε να γίνει προτεραιότητα όλων η κατασκευή του 2ου Λυκείου Νέας Μάκρης.
Προχωράμε :Στην ανάδειξη του θέματος στη τοπική κοινωνία με ψήφισμα, που ήδη συγκεντρώνει χιλιάδες υπογραφές.
Στη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ( Δήμος, Υπ. Παιδείας, ΚΤΥΠ, πυροσβεστική, σύλλογος εκπαιδευτικών) για να αποκτήσουν όλοι συν-αντίληψη της κρισιμότητας του προβλήματος , την προτεραιοποίηση του ζητήματος και των απαραίτητων βημάτων για την ολοκλήρωση του
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην κοινή αυτή εκδήλωση στις 3 Απριλίου 2016 , Κυριακή 10.30-13.30 , ώστε να ενημερωθείτε σφαιρικά για το πρόβλημα, τις απαραίτητες ενέργειες, τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του σχολείου, αλλά και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρμοδίων φορέων.